Bernard Haitink krijgt een staande ovatie in 2006 na zijn jubileumconcert met het Concertgebouworkest

De uitzending van 22 oktober: Nederlandse topdirigent overleden / Een vrije gasmarkt / Vaccinverdeling via Covax schiet nog niet op / Misstanden in Russische gevangenis

Een van de grootste dirigenten ter wereld overleden

De Nederlandse topdirigent Bernard Haitink is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was een van de grootste dirigenten ter wereld. We kijken naar de lange carrière van Haitink en interviewen onder anderen violist Christian van Eggelen, die met hem heeft samengewerkt.

Een van de grootste dirigenten ter wereld overleden

Een vrije gasmarkt

Een korte geschiedenis van de liberalisering van de gasmarkt. We spreken energieleveranciers en een hoogleraar die vertelt dat de liberalisering de consument toch veel heeft opgeleverd. Daarnaast kijken we in Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hoe ze omgaan met de stijgende energieprijzen.

Een vrije gasmarkt

Vaccinverdeling via COVAX schiet nog niet erg op

Rijke landen leveren veel minder vaccins aan armere landen dan beloofd. We kijken hoe het precies voorstaat. Daarnaast is Judith Sargentini van Artsen zonder Grenzen te gast. Zij zegt dat de oplossing simpel is: de overheden moeten over hun eigen schaduw heen springen, maar dat gebeurt niet.

Vaccinverdeling via COVAX schiet nog niet erg op

Russische klokkenluider over misstanden gevangenissen

Gevangenen die worden geslagen, geschopt, verkracht en vernederd. Meer dan duizenden filmpjes van dit soort mishandelingen in een Russische gevangenis kwamen onlangs aan het licht door klokkenluider Sergej Saveljev, die met het beeldmateriaal naar Frankrijk is gevlucht.

Nieuwsuur sprak hem over de die misstanden die hij aan het licht bracht.

Russische klokkenluider over misstanden gevangenissen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl