Eric Zemmour ANP
Nieuwsuur

Wie is 'de Franse Trump' Éric Zemmour?

Hij wordt wel de 'Franse Trump' genoemd, journalist en schrijver Éric Zemmour. Het lijkt er sterk op dat hij mee gaat doen aan presidentsverkiezingen volgend jaar. Zemmour is populair onder de rechtse kiezers en wordt vergeleken met Trump vanwege zijn politieke stijl en stevige uitspraken. Hoe kijkt hij zelf tegen deze vergelijking aan? En hoe ziet hij de toekomst van Frankrijk?

Saskia Dekkers sprak voor Nieuwsuur met Zemmour.

Wie is 'de Franse Trump' Éric Zemmour?

Meer illegale prostitutie sinds de lockdown

Sinds de lockdown is er meer illegale prostitutie in Nederland. Dat zeggen hulpverleners, legale seks-exploitanten en toezichthouders. Het gaat om illegaliteit dus exacte cijfers zijn er niet. De gevolgen van deze activiteiten zijn overlast in woonwijken, risico's voor de prostituees en hun klanten en problemen voor woningverhuurders.

Meer illegale prostitutie sinds de lockdown

Veiligheidsberaad over opvang asielzoekers

De veiligheidsregio's spreken met elkaar en met minister Grapperhaus om te praten over de opvangcapaciteit voor asielzoekers. De toestroom is te groot om met de huidige capaciteit op te vangen. Wat kunnen en willen gemeentes doen om dit probleem het hoofd te bieden?

In Nieuwsuur spreken we met Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad.

Eerste zittingsdag zaak Peter R. de Vries

De verdachten van de moord op Peter R. de Vries, Delano G. en Kamil E., waren vandaag in de rechtbank aanwezig om te horen welke verdenkingen het Openbaar Ministerie heeft tegen ze. Volgens het OM zou Delano G. de schutter zijn geweest, terwijl Kamil E. de vluchtauto zou hebben bestuurd. Wat weten we na deze eerste zittingsdag?

Verslaggever Gert Janssen was bij de zitting aanwezig.

Eerste zittingsdag zaak Peter R. de Vries

STER reclame