Informateur Remkes ANP
Nieuwsuur

Debat over eindrapport Remkes

De Tweede Kamer debatteert vandaag over het eindverslag van informateur Johan Remkes. Daarin adviseert hij te onderzoeken of een kabinet met de huidige demissionaire regeringspartijen mogelijk is: VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Gaat de maandenlange formatie eindigen met dezelfde kabinetssamenstelling als de vorige? We bespreken het met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Debat over eindrapport Remkes

Facebook-klokkenluider wordt gehoord in Amerikaanse Senaat

Het was gisteren het gesprek van de dag: Facebook stond op zwart. Een dag eerder kwam het sociale netwerk ook al op opmerkelijke wijze in het nieuws: Oud-werknemer Frances Haugen deed bij het Amerikaanse televisieprogramma 60 Minutes een boekje open over de werkwijze van het bedrijf.

Volgens haar had Facebook voor de Amerikaanse verkiezingen van 2020 veiligheidssystemen tegen misinformatie klaarstaan, maar schakelde het bedrijf die uit toen bleek dat ze de groei van Facebook tegengingen. Vandaag wordt Haugen bevraagd door de Amerikaanse Senaat tijdens een hoorzitting.

Cyber-expert Marietje Schaake vertelt er meer over. Ze is lid van het Real Facebook Oversight Board, een onafhankelijke groep experts die zich buigt over de beleidskeuzes van het social media-bedrijf.

Facebook-klokkenluider wordt gehoord in Amerikaanse Senaat

Machtsstrijd in de Stille Oceaan

Het AUKUS-pact tussen Australië, het VK en de VS heeft veel stof doen opwaaien. Via dit pact hopen de deelnemende landen tegenwicht te kunnen bieden tegen het steeds machtiger wordende China in de Stille Oceaan. Wat merken omliggende landen van die machtsstrijd?

Machtsstrijd in de Stille Oceaan

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs

Het Verenigd Koninkrijk kampt ermee, maar hier in Nederland hebben we er ook last van: een nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Door de snel aantrekkende economie is er veel vraag naar transport, maar voor de chauffeurs die met pensioen gaan komen er maar weinig jonge truckers terug. Er staan maar liefst 10.000 vacatures open. Hoe is dat tekort op te lossen?

Tekort aan vrachtwagenchauffeurs

STER reclame