Nieuwsuur
Nieuwsuur

Steeds meer druk op geboortezorg

Niet alleen door de coronacrisis neemt de druk op de zorg toe, ook door de toename in het aantal geboorten kunnen ziekenhuizen de boel niet altijd meer bijbenen. Afdelingen verloskunde moeten steeds vaker patiënten weigeren, soms zelfs tot vijf per dag. Nieuwsuur nam een kijkje in het ziekenhuis.

Druk op geboortezorg: 'Met pijn en moeite bemannen we de bedden'

Is het tijd voor een extraparlementair kabinet?

Informateur Johan Remkes noemt een extraparlementair kabinet een optie om te onderzoeken, nu de vorming van een minderheidskabinet en een 'traditioneel' meerderheidskabinet is mislukt.

Ook Pieter Omtzigt begon erover; een extraparlementair kabinet als oplossing voor de impasse in de formatie. Maar wat is het eigenlijk precies? En is het wel de juiste oplossing? Nieuwsuur legt het uit en bespreekt het fenomeen met Martin van Rooijen, staatssecretaris voor Fiscale Zaken in het kabinet-Den Uyl, dat deels extraparlementair was.

Oud-informateur Hamer: 'Kaag en Rutte niet rollebollend over straat'

Een baan en tóch arm

Nederland heeft een flinke groep mensen die werken, maar toch in armoede leven. Daarnaast is er een grote groep die meer verdient dan het minimum, maar door hoge lasten toch niet rondkomt. We spreken met deskundigen over mogelijke oplossingen. Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, is te gast.

Nederland heeft 220.000 werkende armen: 'Moest kiezen welk kind kan sporten'

STER reclame