Nieuwsuur
ANP

Mona Keijzer ontslagen door demissionair premier Rutte

Staatssecretaris Mona Keijzer is ontslagen door demissionair premier Rutte naar aanleiding van haar uitspraken vanochtend in de Telegraaf. Ze trok in een interview het nut van het coronatoegangsbewijs in twijfel, terwijl de nieuwe maatregelen vandaag in gaan. We praten over het ontslag van Keijzer met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Mona Keijzer ontslagen door demissionair premier Rutte

Voorzitter van de boa's over handhaving nieuwe maatregelen

Het is de dag dat er nieuwe coronamaatregelen ingaan. Vanaf vandaag geldt er geen anderhalvemeterregel meer in Nederland en is er een coronapas nodig voor de meeste horeca en evenementen. De mensen die dat moeten gaan handhaven, zijn de boa's, de buitengewone opsporingsambtenaren. Nieuwsuur loopt vandaag een stukje mee met een boa. En we interviewen de voorzitter van de FNV Boa Bond, Ruud Kuin, over de handhaving van de nieuwe maatregelen.

Voorzitter van de boa's over handhaving nieuwe maatregelen

Het einde van een tijdperk: de laatste dagen van bondskanselier Angela Merkel

Duitsland gaat morgen naar de stembus en de uitkomst van de verkiezingen lijkt onzekerder dan ooit. Wat wel zeker is, is dat er einde komt aan het tijdperk Angela Merkel, na zestien jaar zwaait ze af als bondskanselier. Nieuwsuur blikt nog een keer terug op Merkel met onder anderen een bekende Duitse cabaretière.

OND Merkel

STER reclame