Een stembureau in een school in Moskou.

De uitzending van 19 september: Verkiezingen Rusland / Geen doorbraak in formatie / Worsteling met huisvesting arbeidsmigranten

Houdt Russische regeringspartij de macht?

Het is de laatste dag van de verkiezingen in Rusland. De oppositie is zo goed als monddood gemaakt, maar tegelijkertijd stond regeringspartij Verenigd Rusland er nog nooit zo slecht voor. In de uitzending het laatste nieuws van correspondent Iris de Graaf. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp, die Rusland volgt, schuift aan in de studio.

'Er is een opdracht gegeven: de partij Verenigd Rusland moet winnen'

Geen doorbraak in formatie

In het weekendoverleg op een landgoed in Hilversum hebben VVD, D66 en CDA geen grote stappen gezet in de formatie, maakte informateur Remkes bekend. De gesprekken waren goed, zegt hij, maar de politieke crisis van afgelopen week werkte "complicerend". De moties van afkeuring en het aftreden van ministers Bijleveld en Kaag veroorzaakten "veel politieke pijn".

Hoe nu verder? We blikken terug en vooruit met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

'Het wonder van het landhuis is niet gebeurd dit weekend'

Gemeenten worstelen met huisvesting arbeidsmigranten

Gemeenten hebben moeite om woonplekken te vinden voor arbeidsmigranten, blijkt uit een enquête van Nieuwsuur. Vaak hebben gemeenten wel plannen om huisvesting te regelen, maar worden die weer ingetrokken. Waarom? We spreken wethouders en bouwers.

Verzet leidt vaak tot intrekken huisvestingsprojecten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl