De uitzending van 3 september: Verplicht coronatoegangsbewijs voor horeca, terras en bioscoop? / Doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt / Vriendschap Anne Frank en beste vriendin verfilmd

Kabinet denkt aan verplicht coronatoegangsbewijs in horeca, op terras en in bioscoop

Het kabinet denkt aan de invoering van een coronatoegangsbewijs in de horeca, bij allerlei uitgaansgelegenheden en kunst- en cultuurvoorstellingen. Er zijn nog zo'n 1,8 miljoen Nederlanders die nog niet gevaccineerd zijn en dat aantal is te hoog, schrijft demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer. We bespreken de ontwikkelingen met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Coronatoegangsbewijs in horeca, bioscopen en musea?

Doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt

Terwijl het in Den Haag eigenlijk alleen maar gaat over wie met wie kan regeren in plaats van over de inhoud, wachten in het land problemen die schreeuwen om een oplossing. Bijvoorbeeld: onze arbeidsmarkt. Zo krijgt docent Nederlands Heleen Dols maar geen vast contract, terwijl er in haar sector veel personeelstekorten zijn. En ze is niet de enige.

Op dit moment zeggen zelfs werkgevers- én werknemersorganisaties hetzelfde: er moeten meer regels komen rond flexwerk. We spreken de voorzitters van MKB-Nederland en de FNV, Hans Borstlap (voorzitter commissie Regulering van Werk) en huiseconoom Mathijs Bouman is te gast in de studio.

'Flex minder flex en vast minder vast'

Vriendschap Anne Frank en beste vriendin verfilmd

Hannah Pick-Goslar en Anne Frank waren hartsvriendinnen vanaf de kleuterschool. Tijdens de oorlog werden de twee van elkaar gescheiden: Anne dook onder in het Achterhuis en werd uiteindelijk verraden, Hannah en haar familie werden ook opgepakt. Uiteindelijk kwamen ze elkaar nog één keer tegen in concentratiekamp Bergen-Belsen, vlak voor Annes dood.

Dit waargebeurde verhaal vormt het scenario van "Mijn beste vriendin Anne Frank", de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank die later deze maand uitkomt. In Nieuwsuur spreken we met de echte Hannah Pick-Goslar, die nu 92 jaar is en in Jeruzalem woont.

"Anne vertelde: ik heb niemand meer"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl