Nieuwsuur
AFP

Wanneer begin je aan de derde prik?

Verschillende landen zijn al begonnen met de derde prik of denken erover. Maar moet je daar al aan beginnen als je nog niet eens je hele bevolking hebt gevaccineerd? En kunnen die 'derde prikken' niet beter naar arme landen waar de vaccinatiecampagne nog nauwelijks van start is gegaan? We praten erover in de studio met medisch immunoloog Ger Rijkers.

Wanneer begin je aan de derde prik?

De Russische beïnvloeding in Duitsland

Nieuwsuur onderzoekt de Russische beïnvloeding in andere landen. Vanavond het eerst deel: in Duitsland woont een stevige minderheid van Russen. De meeste Russische Duitsers stemden in het begin op regeringspartij CDU, maar de laatste verkiezingen was dat plotseling de rechts-populistische AfD. Duitse politici wezen de Russische media als schuldige aan. Die zouden de AfD positieve aandacht geven.

De Russische beïnvloeding in Duitsland

Koks worden uit het buitenland gehaald

Eerst mochten ze niet open vanwege de corona-pandemie, en nu kunnen ze het vaak niet: de horeca gaat gebukt onder een groot personeelstekort. Het tekort aan koks bijvoorbeeld zou volgens schattingen zijn opgelopen tot 7000. Veel Nederlands personeel heeft het afgelopen anderhalf jaar ander werk gezocht en gevonden. Vandaar is de blik nu gericht op het buitenland.

Koks worden uit het buitenland gehaald

STER reclame