Nieuwsuur
ANP

Antistoffen tegen corona

93 procent van de Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona in hun bloed dankzij een besmetting of een vaccinatie. Bloedbank Sanquin onderzoekt elke week een deel van hun bloeddonaties op antistoffen.

Wat betekent dit voor de groepsimmuniteit en de coronamaatregelen? We bespreken het met OMT-lid Marc Bonten en Hans Zaaijer, arts-microbioloog en onderzoeker bij de bloedbank.

93 procent bloeddonoren heeft antistoffen tegen corona

'Malta verantwoordelijk voor dood journaliste'

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. De journaliste deed veelvuldig onderzoek naar corrupte afspraken tussen overheidsfunctionarissen en bedrijven. In 2017 kwam ze om het leven door een bomaanslag op haar auto.

We bespreken vanavond de conclusies van het rapport met verslaggever Siebe Sietsma.

'Malta verantwoordelijk voor dood journaliste'

Strijd om de hoofddoek

Voor de één is de hoofddoek een symbool van onderdrukking van de vrouw, voor de ander juist een teken van keuzevrijheid. Vanavond deel drie van een drieluik over dit fel bediscussieerde religieuze symbool. Vanavond een reportage over vrouwen die wél een hoofddoek dragen en dat doen met volle overtuiging.

'Als ik m'n helm afdoe zie je de verbazing bij de mensen om je heen'

STER reclame