Nieuwsuur
NOS Helen Kret

Hoe willen de universiteiten weer open?

Al ruim een jaar volgen studenten op universiteiten vooral online onderwijs. Met het nieuwe studiejaar in aantocht is het de vraag: hoe open mogen de universiteiten weer? Blijft de anderhalve meter? En hoe organiseer je onderwijs voor mensen met en zonder een vaccin? Voorzitter Pieter Duisenberg van de Vereniging van Universiteiten (VSNU) schuift aan in de studio.

'Hoger onderwijs moet hoger op de prioriteitenlijst'

Zeer onrustige situatie in Tunesië

De Tunesische president Kais Saied heeft de premier van het land ontslagen. Ook is het parlement voorlopig buitenspel gezet, voor een periode van dertig dagen. Volgens de premier van het land is er sprake van een staatsgreep. De redactie van de Arabische nieuwszender Al Jazeera is daarnaast binnengevallen door de politie. We spreken vanavond een lokale journalist over de situatie.

Zeer onrustige situatie in Tunesië

Geen meerdaagse festivals

Het kabinet zet een streep door meerdaagse festivals, vanwege de besmettingsrisico's. Festivals waren al opgeschort tot medio augustus, nu is besloten dat festivals die meerdere dagen duren met overnachtingen niet zijn toegestaan tot 1 september. Er komt pas op 13 augustus een besluit over eendaagse festivals. Hoe reageren organisatoren? Te gast is Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg.

Lowlands begonnen met afbouwen: 'elke dag bezoekers testen niet te doen'

STER reclame