De uitzending van 24 juni: CoronaCheck-app / Turner's topstuk / Massagraf Canada / Hongaarse homowet

Gedoe over CoronaCheck-app

Het is vandaag een heugelijke dag voor gevaccineerde vakantiegangers. In de CoronaCheck-app kunnen ze vanaf vandaag een QR-code downloaden waarmee ze vanaf 1 juli op reis kunnen. Maar helaas zullen zo'n 700.000 mensen die door de huisarts zijn geprikt, tevergeefs in het systeem van het RIVM zoeken naar hun gegevens. Volgens de minister ligt dat aan de huisartsen, maar volgens de huisartsen kan dat niet. Het doorgeven gaat, net als bij de griepprik die ze ieder jaar uitvoeren, vrijwel automatisch.

Gelukkig kunnen deze mensen gebruikmaken van het internationaal erkende gele boekje dat de uitgeverij SDU uitgeeft voor het ministerie van VWS. Als ze dat tenminste op tijd hebben besteld, want de uitgeverij kan de bestellingen nauwelijks aan.

Gedoe over CoronaCheck-app

Dordrechts Museum haalt topstuk binnen

Het Dordrechts Museum is een topstuk rijker. Het krijgt een vroeg werk van de Engelse landschapsschilder Turner in langdurige bruikleen. Directeur Peter Schoon neemt vanavond het schilderij mee naar de studio en vertelt hoe het museum eraan kwam en waarom het werk bijzonder is.

Dordrechts Museum haalt topstuk binnen

Gruwelijke vondst bij voormalige Canadese kostschool

Bij een voormalige katholieke kostschool in de Canadese provincie Saskatchewan zijn de graven gevonden van honderden inheemse kinderen. De kinderen werden weggehaald bij de ouders om ze gedwongen te laten assimileren in de christelijke 'Canadese' cultuur. Zo'n 6000 kinderen kwamen bij die operaties om het leven door mishandeling en verwaarlozing.

Gruwelijke vondst bij een voormalige Canadese kostschool

EU-top worstelt met Hongaarse homowet

De EU-lidstaten kwamen vandaag bij elkaar om te praten over de controversiële anti-homowet in Hongarije. Nieuwsuur spreekt met Brussel-verslaggever Sander van Hoorn over wat er is besproken. Verder nemen we een kijkje in de voetbalwereld, waar de emancipatie van lhbti'ers een heikel punt blijft.

EU-top worstelt met Hongaarse homowet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl