Nieuwsuur
ANP

Wat adviseert de informateur?

Nu de gesprekken tussen zes partijen het afgelopen weekend niets hebben opgeleverd, doet informateur Mariëtte Hamer een noodgreep om de impasse in de formatie te doorbreken. Ze laat VVD-leider Rutte en D66-leider Kaag samen een 'aanzet tot een regeerakkoord' schrijven in de hoop dat de onderlinge blokkades op die manier wél kunnen worden doorbroken.

Hamer rondt vandaag haar rapport over de afgelopen weken af en geeft mogelijk aan het eind van de dag een presentatie. In de uitzending het laatste nieuws uit Den Haag met politiek duider Arjan Noorlander.

De formatie loopt nog niet op rolletjes.

Deltavariant slaat hard toe in Rusland

Lange tijd leek Rusland het coronavirus redelijk onder controle te hebben, maar de laatste weken neemt het aantal dagelijks gemelde besmettingen snel toe. De snelle opmars van het virus lijkt er vooral veroorzaakt te worden door de deltavariant (de Indiase variant), een mutant die veel besmettelijker is dan de alfavariant (de Britse) die ook al besmettelijker was dan het oorspronkelijke virus. We zetten de ontwikkelingen in Rusland op een rij en spreken Jaap van Dissel, directeur infectieziektenbestrijding van het RIVM, over de risico's van de deltavariant voor Nederland.

De deltavariant grijpt om zich heen

We versturen massaal dozen vol lucht

Het aantal verstuurde pakketjes blijft maar groeien en dat betekent dat we veel karton gebruiken. Maar de dozen zitten vaak vol lege ruimte en bovendien moet al dat oud papier verwerkt worden door de gemeente. Kan dat niet anders? Nieuwsuur ging op zoek naar alternatieven.

We versturen dozen vol lucht. Kan dat niet anders?

Talpa en RTL gaan fuseren

De mediabedrijven Talpa en RTL willen gaan fuseren. Daarmee zouden ze samen één enorm bedrijf gaan vormen. Wat betekent dit voor het medialandschap? We bespreken het met FD-journalist Job Woudt.

Talpa en RTL gaan fuseren

STER reclame