Nieuwsuur
Marcel Krijgsman

Kabinet versoepelt verder

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat de mondkapjesplicht wordt afgeschaft waar 1,5 meter afstand kan worden gehouden en dat het advies om thuis te werken vervalt. In de uitzending zetten we alles op een rijtje en kijken we verder naar de komende maanden. Raken we deze zomer van álle maatregelen af? Te gast is epidemioloog Olaf Dekkers.

Nieuwe versoepelingen: maar gaat het niet te snel?

Hamer om tafel met zes partijen

De verkiezingen zijn drie maanden geleden en de formatie zit nog steeds muurvast. Vandaag spreekt informateur Mariëtte Hamer met VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie. Die partijen hebben aangegeven regeringsdeelname niet af te wijzen. Maar door onderlinge blokkades kwamen ze tot nu toe nauwelijks een stap verder. Politiek duider Arjan Noorlander praat ons bij.

Hoe staat het ervoor met de formatie?

Criminele kinderen harder aanpakken via ouders?

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming wil ouders van kinderen met crimineel gedrag dwingen dat gedrag harder aan te pakken, onder meer met boetes als kinderen op wapenbezit zijn betrapt. In Rotterdam gebeurt dat al en kan die boete tot 2500 euro oplopen. Is dit de beste manier om incidenten te voorkomen?

Hoe moet het wapenbezit onder jongeren worden aangepakt?

STER reclame