Nieuwsuur
Nieuwsuur

Kritiek op nieuw Alzheimermedicijn

De kritiek op het nieuwe Alzheimermedicijn, Aducanumab, zwelt aan. Vanavond is Marcel Olde Rikkert te gast. Hij is de Nijmeegse hoogleraar geriatrie en voorzitter van de stuurgroep richtlijnontwikkeling voor dementie.

'Dit middel werkt niet en geeft schade'

Vaccins combineren net zo effectief

Is het combineren van vaccins een goed idee? Uit onderzoek in Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië blijkt dat als de eerste prik met AstraZeneca en de tweede met Pfizer is, de vaccinatie nog net zo werkzaam is.

In veel landen mag het 'mixen' al, in Nederland wacht het ministerie op een advies van de Gezondheidsraad. Tot frustratie van een aantal mensen die hun eerste prik met AstraZeneca hebben gehad, en hun tweede prik met een ander vaccin willen.

'Ik wil gewoon een zo goed mogelijke bescherming'

Bidens Europatour

De Amerikaanse president Biden is in Europa om de banden aan te halen. Afgelopen weekend was hij bij de G7-top in Engeland en gisteren bij de NAVO-top in Brussel. Vandaag sprak hij met onder anderen Europese Commissievoorzitter Von der Leyen over normalisering van de handelsbetrekkingen met Europa. Wat hebben zij bereikt? We spreken EU-correspondent Sander van Hoorn.

Morgen ontmoet Biden de Russische president Poetin in Genève. Wat kunnen we van die ontmoeting verwachting? Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal is in Genève en blikt vooruit.

Joe Biden haalt banden aan in Europatour

Toeslagenmemo weggemoffeld?

Gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire had waarschijnlijk veel leed bespaard kunnen worden als er jaren terug al naar een belangrijke memo van een ambtenaar was geluisterd. Daarin werd al de noodklok geluid.

Vandaag bleek uit een brief van staatssecretaris Van Huffelen dat ambtenaren het alarmerende stuk bewust niet wilden archiveren. Maar volgens haar was de intentie niet om onwelgevallige en politiek gevoelige informatie verborgen te houden. Hoe denkt de Kamer hierover?

STER reclame