Nieuwsuur
epa

NAVO verdeeld over Rusland en China

De leiders van de NAVO-landen ontmoeten elkaar vandaag in Brussel. Het is president Joe Bidens eerste NAVO-top. Hoog op de agenda staan Rusland en China; de NAVO is verdeeld over de vraag hoe om te gaan met het steeds assertievere Rusland en de groeiende invloed van China. EU-correspondent Sander van Hoorn volgt het landenoverleg.

Russische dissident zet sponsoring stop uit angst voor arrestaties

Is Nederland straks geen belastingparadijs meer?

De G7, de groep van zeven grote economieën, wil dat er op de hele wereld een minimaal belastingtarief voor bedrijven van vijftien procent gaat gelden. Als zo'n wereldwijd tarief er komt, wordt het voor bedrijven veel moeilijker om belasting te ontwijken via belastingparadijzen.

Nederland is een belangrijk knooppunt voor belastingontwijking. Komt daar nu een einde aan? Te gast is staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief.

Hans Vijlbrief over het G7-akkoord

VK stelt versoepelingen uit

Het Verenigd Koninkrijk stelt de versoepeling van de laatste coronamaatregelen, die gepland stond voor 21 juni, waarschijnlijk met vier weken uit. Onder meer horecagelegenheden mogen daardoor voorlopig nog niet volledig open.

Reden voor het uitstel is het snel stijgende aantal infecties met de deltavariant (de Indiase variant), die volgens wetenschappers 60 procent besmettelijker is dan de alfavariant, de Britse. Het aantal besmettingen steeg in het VK de afgelopen week met 50 procent. We spreken correspondent Tim de Wit.

OND Deltavariant Engeland

'AED op de werkvloer verplichten'

Tijdens de wedstrijd Denemarken - Finland zagen miljoenen mensen hoe de Deen Christian Eriksen onwel werd. Hij werd ter plekke geholpen met een AED, wat hoogstwaarschijnlijk zijn leven redde. Als het aan het FNV ligt, wordt een AED verplicht bij alle bedrijven met vijftig werknemers of meer.

De FNV wil een AED op elke werkvloer

CDA-sponsor blijkt Hans van der Wind

De man die de CDA-campagne een miljoen euro gaf, blijkt Quote 500-lid Hans van der Wind. Wie is hij?

CDA-sponsor blijkt Hans van der Wind.

STER reclame