Nieuwsuur
AFP

G7 wil meer doen tegen klimaatverandering

De leiders van zeven grote industrielanden (Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk) en de EU zijn dit weekend bijeen in Cornwall in Engeland. Vandaag is de slotdag.

De landen hebben afgesproken dat ze meer gaan doen tegen klimaatverandering, een miljard vaccins leveren aan ontwikkelingslanden en een blok vormen tegen de opkomende economische macht van China. We bespreken de uitkomsten met correspondent Tim de Wit.

'Merkel en Macron vonden het niet nodig China frontaal tegen het hoofd te stoten'

Einde premierschap Netanyahu

De Knesset, het Israëlische parlement, heeft na een rumoerige zitting ingestemd met een nieuwe regering zonder de Likud-partij van premier Benjamin Netanyahu. De nieuwe coalitie bestaat uit partijen die ideologisch sterk uiteenlopen en ook een Arabische partij. De rechtse nationalist Naftali Bennett zal nu twee jaar aan het roer van het land staan. Daarna neemt centrumpoliticus en coalitiepartner Yair Lapid het stokje van hem over. Te gast is historicus Bart Wallet, gespecialiseerd in het jodendom.

'Veel parlementsleden ervoeren druk hun stem te veranderen'

Nederlandse striptekenaar is een ster in het buitenland

In Nederland worden stripboeken gezien als iets voor kinderen of voor een select clubje liefhebbers. In Frankrijk zijn striptekenaars beroemdheden, met drukbezochte signeersessies als een nieuw album uitkomt. En de Nederlandse Aimee de Jongh is er hard op weg zo'n beroemdheid te worden. We spreken haar over haar sterrendom en haar nieuwe boek.

Nederlandse striptekenaar is een ster in het buitenland

STER reclame