Pieter Omtzigt in de Tweede Kamer

De uitzending van 11 juni: Wanneer prikken in arme landen? / Hoe verder met CDA? / Kloof groter door corona

Hoe moet het verder in het CDA?

Pieter Omtzigt haalde donderdag flink uit naar het CDA. In een uitgelekte brief schreef het overspannen Kamerlid dat hij zich niet gewaardeerd voelt bij de partij. De brief is gericht aan de commissie die onderzoek doet naar de lijsttrekkersverkiezing. Volgens politiek verslaggever Arjan Noorlander leest het als "een aanklacht, niet tegen zijn politieke vijanden, maar tegen zijn politieke vrienden".

Wat is er aan de hand bij het CDA? En hoe moet het nu verder bij de partij? We praten erover door met politiek verslaggever Nynke de Zoeten.

Komt het nog goed tussen Omtzigt en het CDA?

Gevolgen coronacrisis voor hoger- en lageropgeleiden

Door de coronacrisis wordt de kloof tussen hoger- en lageropgeleiden nog groter, blijkt uit een analyse van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hoger opgeleiden maken na de coronacrisis meer kans op een baan dan ervoor, lager opgeleiden hebben juist minder kansen. We spreken Bas ter Weel, directeur van SEO Economisch Onderzoek en twee mbo-studenten over hun zoektocht naar een baan.

'Wij hebben ook een kans nodig'

Prikken voor de rest van de wereld

De Verenigde Staten gaan 500 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech aankopen om vervolgens te doneren aan ontwikkelingslanden, maakte de Amerikaanse president Joe Biden bekend. Om het coronavirus echt de wereld uit te krijgen, moeten namelijk nog veel meer mensen gevaccineerd worden. Hoe ziet zo'n plan eruit en wat wordt de rol van Europa?

Meer vaccins voor niet-westerse landen nodig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl