Nieuwsuur
Nieuwsuur

Nieuwe canon van Nederlandse fotografie

Het Nederlands Fotomuseum opent morgen, na lang wachten op versoepelingen van de coronamaatregelen, de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie. Een speciale commissie selecteerde een canon van 99 beelden die artistiek en maatschappelijk onderscheidend zijn, en samen het verhaal vertellen van 180 jaar fotografie in Nederland. Nieuwsuur nam alvast een kijkje en sprak met de directeur en fotografen.

Het verhaal van 180 jaar fotografie in Nederland

Massa-arrestatie na telefoontruc politie

De politie heeft in Nederland 49 mensen opgepakt naar aanleiding van een wereldwijde undercoveroperatie. Politiediensten wereldwijd hadden telefoons verkocht aan criminelen om hen te kunnen afluisteren.

De operatie leidde in totaal tot meer dan 800 arrestaties, ruim 700 doorzoekingen en de inbeslagname van grote hoeveelheden drugs en contant geld. We spreken met misdaad- en techdeskundigen over deze unieke actie.

Niet de eerste keer dat de bedriegers digitaal werden bedrogen

Ministerie betaalde (veel te) hoge prijs voor mondkapjes

Voor de mondkapjes van Sywert van Lienden betaalde het ministerie van Volksgezondheid 2,26 en 2,78 euro. Maar de mondkapjes waren in dezelfde periode voor veel lagere prijzen te koop. Zo kochten Jos de Blok (van thuiszorgorganisatie Buurtzorg) en ondernemer Gideon Goudsmit mondkapjes in voor 1,50 euro. Wat zegt het over het Landelijk Consortium Hulpmiddelen en het ministerie van Volksgezondheid dat zij die hogere prijzen van Van Lienden wilden betalen?

Hoe mondkapjes ook véél goedkoper te koop waren

Hoe lang houdt Apple's App Store nog stand?

Drie weken lang stonden ze tegenover elkaar in de rechtszaal in Californië: Epic Games en Apple. De zaak draaide om de machtspositie van Apple. Maakt het Amerikaanse bedrijf achter de iPhone misbruik van zijn rol als techgigant? Ontwikkelaars van game-apps keken met veel interesse naar de strijd tussen de twee reuzen binnen hun industrie.

Game-over voor de App Store?

STER reclame