Nieuwsuur
AFP

Vaccinatiezorgen over mensen met migratie-achtergrond

Nederlanders met een niet-westerse migratieachtergrond willen zich minder vaak laten vaccineren tegen corona. Dat is zorgelijk, omdat binnen deze groep vaker mensen op de IC belanden met corona. We gaan langs in een Utrechtse wijk waar veel mensen met een migratie-achtergrond wonen. Putri Hintaran, GGD-arts infectieziektebestrijding, schuift aan in de studio.

Veel mensen met een migratieachtergrond twijfelen over de vaccinatie

Brokeback Mountain, maar dan over vrouwenliefde?

Het Internationaal Film Festival Rotterdam opende deze week zijn vijftigste editie met de film The World to Come: een kostuumdrama over de liefdesrelatie tussen twee vrouwen. Waar in 2005 de film Brokeback Mountain al een grote Hollywoodproductie was over de liefde tussen mannen, zien we de laatste jaren veel bioscoopfilms over de relatie tussen twee vrouwen. Opvallend is dat het allemaal kostuumdrama's zijn. Is deze trend een emancipatie voor de queer-vrouwenfilms, of niet?

De opmars van lesbische films (maar wel als kostuumdrama)

Oranje landen en je vakantie

Veel mensen zijn met hun hoofd bij de vakantie. Maar bijna alle landen staan nog op oranje. En dus moet je bij terugkomst in quarantaine - of dat is het advies. En dus gaan mensen. Maar werkgevers zijn daar niet altijd blij mee.

Kunnen we nog wel op vakantie?

Moeten kinderen ouder dan 12 ook een vaccinatie?

De Tweede Kamer wil dat kinderen ouder dan 12 met een verhoogd medisch risico zo snel mogelijk gevaccineerd worden met Pfizer. Dat vaccin is vorige week vrijdag al door de EMA goedgekeurd voor kinderen tussen de 12 en de 15 jaar. De VS, Canada en Duitsland hebben al aangegeven te gaan prikken. Kinderarts-epidemioloog Patricia Bruijning praat ons bij.

Moeten tieners ook worden gevaccineerd?

STER reclame