Reuters

De uitzending van 30 mei: Einde premierschap Netanyahu? / Niet alle scholen open / 'Langdurige corona melkkoe'

Einde premierschap Netanyahu?

In Israël groeit de kans dat er voor het eerst in twaalf jaar een regering wordt gevormd zonder premier Benjamin Netanyahu. Oppositieleider Yair Lapid, die al kan rekenen op de linkse partijen, kreeg vandaag ook steun van de rechtse oppositiepartij van Naftali Bennett, die eerder nog achter Netanyahu stond. Gezamenlijk zouden de partijen een minderheidsregering kunnen vormen, mogelijk met gedoogsteun van Arabische parlementariërs.

Daarmee zou er een einde komen aan het premierschap van de 71-jarige Netanyahu, die al sinds 2009 het land leidt en eerder tussen 1996 en 1999. Wat dit betekent voor Israël bespreken we met historicus Bart Wallet, gespecialiseerd in het jodendom.

Israëlische oppositie gaat voor coalitie zonder Netanyahu

Niet alle scholen morgen open

Niet alle middelbare scholen gaan morgen al volledig open. Dat mag al wel, maar scholen krijgen de roosters en de benodigde ruimte niet zo snel rond, en er zijn veel twijfels over het zelftesten bij leerlingen. Te gast is Petra van Haren van de Algemene Vereniging van Schoolleiders.

Alle scholen weer open, of niet?

Langdurige corona melkkoe voor klinieken?

Tienduizenden ex-coronapatiënten zullen waarschijnlijk te maken krijgen met langdurige klachten. Niemand weet precies wat de beste behandeling is. De grote zorgverzekeraars Zilveren Kruis, CZ en Menzis zijn bang dat zelfstandige revalidatieklinieken hen onnodige, te dure behandelingen aan gaan bieden om een graantje van deze nieuwe patiëntengroep mee te pikken.

'Verzekeraars moeten keihard optreden'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl