De uitzending van 12 mei: debat over rapport Tjeenk Willink / conflict Israël en Palestijnen escaleert / corona zorgt voor invloed van verpleegkundigen

Tweede Kamer debatteert over rapport Tjeenk Willink

De Tweede Kamer praat over het rapport van informateur Herman Tjeenk Willink. Het debat is tevens een botsing tussen Rutte en de andere partijleiders, na zijn optreden in Nieuwsuur. We nemen een kijkje in Den Haag en praten erover door met Arjan Noorlander.

Tweede Kamer debatteert over rapport Tjeenk Willink

Onrusten in Israël en Palestijnse gebieden escaleren

De onrusten in Israël en de Palestijnse gebieden zijn de afgelopen dagen geëscaleerd. De directe aanleiding was de dreigende verdrijving van vier Palestijnse families uit Oost-Jeruzalem. Wat speelt er precies? En hoe verschilt dit conflict van wat er in het verleden gebeurde? Nieuwsuur praat met kenners.

Conflict tussen Israël en de Palestijnen

Coronacrisis zorgt voor emancipatie verpleegkundigen

Tijdens de coronacrisis bleek maar weer eens hoe belangrijk verpleegkundigen zijn voor het goed functioneren van de zorg. Maar in de praktijk worden ze niet altijd gezien en gehoord. Corona heeft daar een positieve verandering aan gegeven: ineens mogen ze meepraten. Nieuwsuur gaat langs de ziekenhuizen.

Coronacrisis zorgt voor emancipatie verpleegkundigen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl