ANP

De uitzending van 4 mei: Joods verzet was groter / De Duitse weg naar versoepelingen / Herstelplan voor de zorg / Bioscopen nog steeds niet open

Joods verzet was veel groter

Martijn Katan schreef het boek Geen makke schapen, over hoe een grote groep Joden zich actief verzette tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. Onder wie zijn vader, een oom en een achterneef. Van koerierswerk en het vervalsen van persoonsbewijzen, tot liquidaties van landverraders. Katan dook archieven in, deed navraag bij neven en nichten en speurde het internet af. Vanavond zijn ontdekkingen.

Deze schrijver hoefde voor joodse heldendaden niet ver te zoeken

Gevaccineerd en genezen? Dan meer rechten

Duitsland wil versoepelingen invoeren voor gevaccineerden en voor mensen die van covid-19 zijn genezen. Als het parlement met het wetsvoorstel instemt - naar verwachting donderdag - zouden de versoepelingen zaterdag al kunnen ingaan. Hoe zit het in andere Europese landen? En hoe bereidt Nederland zich voor op de periode 'na corona'? Te gast is IC-hoofd van het Amsterdam UMC, Armand Girbes.

'De meeste signalen in Duitsland staan op groen, dus er is ruimte'

Herstelplan voor de zorg

Stuwmeren aan uitgestelde operaties, een grote groep ex-coronapatiënten met langdurige klachten en duizenden artsen en verpleegkundigen die tegen hun grenzen aanlopen. Het zijn grote problemen waarvoor na de epidemie een oplossing moet komen.

Het ministerie van Volksgezondheid komt binnenkort met een plan. Koepelorganisaties in de zorg zijn in gesprek met het ministerie, maar concrete ideeën zijn er nog niet, blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur.

Hoe bereidt Nederland de zorg voor op de periode 'na corona'? Te gast is IC-hoofd van het Amsterdam UMC, Armand Girbes.

Nog geen ideeën voor de zorg na corona, 'ik word er ongerust van'

Bioscopen nog steeds niet open

Afgelopen zomer waren de bioscopen kort open, maar verder is het er al maanden kommer en kwel. Hoe staan de bioscopen er inmiddels voor? Zal het publiek na een jaar Netflix, Videoland en Disney weer 15 euro voor één film betalen? En zullen alle bioscopen het overleven? We zijn in Leiden en in Tiel.

Blockbusters uitgesteld, maar meeste bioscopen redden het wel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl