Nieuwsuur
ANP MARTEN VAN DIJL

Moskeeën klaar met bedreigingen

Moskeeën hebben steeds vaker last van bedreigingen en vernielingen. Moslims voelen zich door de politiek in de steek gelaten, en willen meer hulp en erkenning. Ze krijgen steun van DENK-Kamerlid Farid Azarkan en van Ronny Naftaniel, voorzitter van het Centraal Joods Overleg. Nieuwsuur gaat langs bij een moskee waar brand is gesticht.

Moskeeën klaar met bedreigingen

Ananas als oorlogswapen tussen China en Taiwan

De ananas, en dan vooral de handel erin, is een onverwacht wapen geworden in de oplopende strijd tussen Taiwan en China. De twee landen verkeren al sinds de jaren veertig op voet van koude oorlog, maar de laatste tijd laten Chinese marineschepen zich vaker voor de kust van Taiwan zien. Verslaggever Sjoerd den Daas praat met betrokkenen.

Ananas als oorlogswapen tussen China en Taiwan

Hoe nu verder met de ultra-orthodoxe gemeenschap in Israël?

Na de rampzalig verlopen feestdag op de Meronberg, waar 44 mensen om het leven kwamen door verdrukking, verwijten leden van de ultra-orthodoxe gemeenschap de Israëlische overheid de chaos te hebben gecreëerd: de autoriteiten zouden zich teveel bemoeien met de religieuze gemeenschap, die liever zelf het bewind voert over hun feestterrein. Nieuwsuur praat met de Israëlische rabbijn Yehoshua Pfeffer.

Hoe nu verder met de ultra-orthodoxe gemeenschap in Israël?

STER reclame