Nieuwsuur
anp

Coronaproof Koningsdag?

Geen terrassen of vrijmarkten, maar wel prachtig weer vandaag op Koningsdag. De autoriteiten staan op scherp. Vannacht beëindigde de politie op verschillende plaatsen al grote en kleinere feesten. Ook vandaag is de politie - en zelfs de mobiele eenheid - in verschillende steden aanwezig. Het koninklijk gezin is vandaag in Eindhoven, wij zijn in Amsterdam. Houden mensen zich aan de maatregelen?

Was Koningsdag coronaproof?

'Kritische Kamerleden' aan het woord

Uit de vrijgegeven notulen van de ministerraad ontstaat het beeld dat veel ministers zich ergeren aan de voortdurende stroom kritische vragen uit de Tweede Kamer. We spreken drie kritische oud-Kamerleden over hun ervaringen. Ook spreken we met politiek duider Arjan Noorlander.

Notulen: 'Kritische Kamerleden' aan het woord

In India escaleert de coronacrisis

In India is een tekort aan alles: bedden, medicijnen, en vooral zuurstof. De afgelopen dagen stierven tientallen mensen door een gebrek aan zuurstof. Vanaf zaterdag mogen alle volwassenen in India zich melden voor een vaccin. En dus moeten Indiase vaccinmakers aan de slag. We zijn in de sloppenwijken en achterstandswijken waar buurtwerkers mensen proberen te overtuigen om zich te laten vaccineren. Maar dat gaat niet van harte.

'Apotheek' van de wereld India krijgt corona er niet onder

STER reclame