Nieuwsuur
ANP PHIL NIJHUIS

Wat staat er in dé notulen?

De notulen van de ministerraad waarin werd gesproken over de toeslagenaffaire, worden vandaag openbaar. Het demissionaire kabinet zet deze zeer ongewone stap naar aanleiding van de ophef over een reconstructie waar RTL Nieuws vorige week woensdag mee kwam. Wat staat er in de notulen? Wat zijn de gevolgen voor het kabinet, en voor de formatie? We bespreken het met politiek duider Nynke de Zoeten en hoogleraar staatsrecht Jerfi Uzman.

Notulen openbaar: wat staat erin?

Russen vertrouwen eigen vaccin niet

Vol trots riep Rusland afgelopen zomer dat het het eerste land ter wereld was met een geregistreerd vaccin: Sputnik-V. Het doel was om deze zomer 60 procent van de bevolking gevaccineerd te hebben. Maar tot nu toe is slechts 4 procent van alle Russen geprikt. De Russen hebben maar weinig vertrouwen in het Russische Sputnik-vaccin. Zelfs met korting op vakanties of gratis kaartjes voor theater of sport wil de gemiddelde Rus er niet aan. Wat gaat er allemaal mis?

Wat gaat er fout met vaccinatie in Rusland?

De Europese klimaatambities

In het nieuwe akkoord over de Europese Klimaatwet staat dat de EU over negen jaar 55 procent minder broeikasgassen moet uitstoten. In 2050 moet de netto uitstoot nul zijn. Daarmee wil Europa het eerste klimaat neutrale continent worden. Is dat haalbaar? En wat gaan we ervan merken? Brussel-correspondent Sander van Hoorn interviewt Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie.

'De mensheid zal zich moeten aanpassen'

STER reclame