Nieuwsuur
ANP

Kabinet opnieuw in verlegenheid

Den Haag is in de ban van nieuwe onthullingen van RTL Nieuws over de toeslagenaffaire. RTL haalt geheime notulen van de ministerraad aan, waarin zou staan dat tijdens besprekingen van het kabinet keer op keer werd geklaagd over kritische Kamerleden, onder wie CDA'er Pieter Omtzigt. Ook zouden ministers afspraken hebben gemaakt om de Kamer informatie te onthouden. Dat ging bijvoorbeeld over het onterecht stopzetten van toeslagen aan ouders. Politiek verslaggever Arjan Noorlander volgt de ontwikkelingen.

Informateur spreekt met de grote partijen

Informateur Herman Tjeenk Willink spreekt deze week voor de tweede keer met alle zeventien fractievoorzitters. Gisteren liet een aantal fractievoorzitters weten grote vraagtekens te hebben bij de manier waarop Tjeenk Willink een kabinet probeert te vormen. Ze vinden het vreemd dat hij vooral over de inhoud wil praten, terwijl er nog steeds twijfels zijn over het vertrouwen in Mark Rutte. Politiek verslaggever Arjan Noorlander praat ons bij over het vervolg van de formatie.

Vorderingen en vertrouwen in de formatie?

Belangrijke week voor het klimaat

De Amerikaanse president Joe Biden organiseert morgen en overmorgen een virtuele klimaattop, waarvoor veertig wereldleiders zijn uitgenodigd. Onder president Donald Trump verliet de VS het klimaatakkoord van Parijs, maar onder Biden is het land weer aan boord. Tijdens de top maakt hij zijn klimaatplannen bekend. Duidelijk is dat hij enorm wil investeren in de vergroening van de economie.

Correspondent Lucas Waagmeester is in Wyoming, waar steenkool, olie en gas rijkelijk in de grond zitten. Veel inwoners geloven er niet in klimaatverandering, toch zijn ze blij met Bidens plannen. Ondertussen komt de Europese Unie vandaag met nieuwe eisen waaraan een investering moet voldoen om zich 'duurzaam' te mogen noemen. Financiële experts verwachten dat deze regelgeving een groene revolutie in de financiële wereld zal ontketenen. We spreken met verslaggever Marijn Duintjer Tebbens over deze belangrijke week voor het klimaat.

Het is dé klimaatweek

Wat te doen met je seizoenkaart?

Komend weekend mogen er bij wijze van proef weer wat supporters op de tribune bij hun club in het betaald voetbal. Maar door corona werd het een grotendeels mislukt voetbalseizoen, met bijna alleen maar wedstrijden zonder publiek. Wat betekent dat voor de seizoenkaart van ruim 200.000 supporters?

Wat doe je dit coronajaar met je voetbalseizoenkaart?

STER reclame