De intensive care van het Maastricht UMC+

De uitzending van 16 april: Noodkreet ziekenhuis: 'Vaccinatie-zwabberbeleid eist tol' / Chaos in Braziliaanse ziekenhuizen en zorgen om Braziliaanse variant / Forse toename private lease / Britten hervormen landbouw na brexit

Noodkreet ziekenhuis: 'Vaccinatie-zwabberbeleid eist tol'

Het Zuyderland Medisch Centrum, met vestigingen in Sittard-Geleen en Heerlen, schrijft vandaag een brandbrief aan het kabinet, de Gezondheidsraad en het RIVM: "Wij kunnen niet langer wachten. Geen dag langer. Onze IC's liggen vol met dertigers, veertigers en vijftigers." Het ziekenhuis overweegt de medewerkers de AstraZeneca-vaccins aan te bieden die het ziekenhuis in de koeling heeft liggen. We spreken met de voorzitter van de Raad van bestuur, David Jongen: "Aan vermijdbare schade werken wij in Zuyderland
niet langer willens en wetens mee."

Noodkreet ziekenhuis: 'Vaccinatie-zwabberbeleid eist tol'

Chaos in Braziliaanse ziekenhuizen

Nergens ter wereld is het aantal coronadoden zo hoog als in Brazilië. Intensive cares liggen overvol en ziekenhuizen hebben een tekort aan verdovingsmiddelen en zuurstofflessen. De regering lijkt geen grip te hebben op de situatie. Patiënten worden volgens een arts soms noodgedwongen aan hun bed vastgebonden en zonder verdoving geïntubeerd en beademd. We spreken met Pierre van Heddegem, van Artsen zonder Grenzen, die kort geleden in Brazilië was.

'Humanitaire catastrofe in Brazilië'

Zorgen om Braziliaanse covidvariant

Het Canadese wintersport-stadje Whistler is inmiddels in de ban van de Braziliaanse variant van het covidvirus. De directeur van de GGD in Vancouver maakt zich zorgen over de snelheid waarop deze variant om zich heen grijpt. Moeten we ons ook in Nederland zorgen maken?

Zorgen om Braziliaanse covidvariant

Forse toename private lease, maar is het wel zo verstandig?

Wasmachines, bakfietsen en zelfs paarden: het assortiment aan leaseproducten is de afgelopen jaren fors uitgebreid. Vanwege strenge regelgeving is het voor consumenten moeilijker om leningen af te sluiten voor producten en diensten. Private lease neemt daarentegen een enorme vlucht. Toch zijn er ook financiële nadelen. Het Nibud en de Autoriteit Financiële Markten trekken aan de bel bij het ministerie van Financiën. Zij pleiten voor meer toezicht en nieuwe regelgeving.

Private lease enorm populair

Britten hervormen landbouw na brexit

Sinds de Britten definitief uit de EU zijn gestapt, verloopt de handel niet zonder slag of stoot. Maar er is óók een effect van de brexit, waar juist veel positieve geluiden over klinken: de radicale hervorming van de Britse landbouw. Helemaal los van het gemeenschappelijke EU-beleid wil de Britse regering de landbouw groener en duurzamer maken en daarmee de klimaatdoelen halen. Hoe ambitieus zijn die plannen? En wat betekenen de hervormingen voor de Britse boeren, en daarmee voor de Britse concurrentiepositie?

Britten hervormen landbouw na brexit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl