De uitzending van 13 april: Geen versoepelingen / Stop op Janssen-vaccin / Vragen over snelteststichting

Wat gaat het kabinet aankondigen?

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven om 19.00 uur weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Duidelijk is al dat er 21 april geen versoepelingen komen, een week later mogelijk wel. Een aantal burgemeesters roept op om tóch de teugels te laten vieren en in ieder geval de terrassen te heropenen. Ook sommige ziekenhuizen zeggen dat dat best kan.

Voorafgaand aan de persconferentie maakt het kabinet bekend of de vaccinatiestrategie wordt aangepast. We bespreken alles met epidemioloog Olaf Dekkers en politiek verslaggever Arjan Noorlander.

In zes stappen 'terug naar normaal'

VS stopt tijdelijk met Janssen-vaccin

De Verenigde Staten lassen een pauze in voor het gebruik van het Janssen-vaccin na zes meldingen van een zeldzame vorm van trombose. Dat gebeurt op advies van het CDC, de Amerikaanse evenknie van het RIVM, en medicijnwaakhond FDA. De ziekteverschijnselen die zijn gemeld doen sterk denken aan de zeldzame bijwerking van het Astra Zeneca-vaccin. We praten met correspondent Lucas Waagmeester.

Stop op het Janssenvaccin

Vragen na toewijzing honderden miljoenen aan snelteststichting

De constructie die de overheid heeft gekozen om Nederland door middel van sneltesten bij evenementen weer deels te heropenen, is hoogst ongebruikelijk, niet transparant en het toezicht ontbreekt. Dat stelt onderzoeksplatform Follow the Money. Voor de organisatie is een stichting opgericht, Open Nederland, die losstaat van de overheid. Oud-topmilitair Tom Middendorp leidt de stichting. Hij is te gast.

Honderden miljoenen naar snelteststichting

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl