Nieuwsuur
Nieuwsuur

Reconstructie aan de hand van de MH17-tapes

Justitie verdenkt drie Russen en een Oekraïner van betrokkenheid bij het neerschieten van vlucht MH17 in juli 2014. Het vliegtuig werd neergehaald boven Oost-Oekraïne, waar gevochten werd tussen het Oekraïense leger en door Rusland gesteunde separatisten. Nieuwsuur is in het bezit van audiotapes van duizenden telefoongesprekken tussen de separatisten. Vanavond is verslaggever Gert-Jan Dennekamp te gast. Hij volgt het proces en kwam in het bezit van belangrijke audiotapes. Hij maakte een reconstructie van de situatie vóór, óp en ná het moment van de ramp.

MH17-tapes: een reconstructie van de ramp

In deze YouTube-video reconstrueren we op basis van de telefoongesprekken wat er rond het neerhalen van vlucht MH17 allemaal gebeurde op de grond. Bekijk hier hoe de verdachten - vaak scheldend en tierend - te werk zijn gegaan:

Geen versoepelingen per 21 april

Vandaag overlegt demissionair premier Mark Rutte met de meest betrokken ministers over mogelijke aanpassingen in het coronabeleid. Ook komen versoepelingen aan bod als de opening van terrassen, winkels en scholen en de beëindiging van de avondklok. Als die mogelijk zijn, wordt de datum in ieder geval een week later: 28 april. Nynke de Zoeten doet verslag.

Toch geen versoepelingen

STER reclame