De uitzending van 9 april

Miljarden uit Groeifonds verdeeld

Er moeten miljarden euro's naar groene waterstof, digitalisering van het onderwijs, ontwikkeling van quantumtechnologie en vooral een aantal grote openbaar vervoer-projecten. Dat is het advies van de commissie die door het kabinet is aangesteld om te bepalen waar het geld uit het Nationaal Groeifonds aan moet worden besteed.

In totaal geeft het kabinet van 2021 tot 2026 vanuit dit fonds 20 miljard euro uit aan investeringen die de economische groei moeten stimuleren. Dit jaar gaat het om iets meer dan vier miljard euro voor tien projecten. Hoe maakte de commissie haar keuze? Te gast is voorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Miljarden uit Groeifonds verdeeld

Je huis verkopen om te overleven

De overheid steunt bedrijven die door de coronamaatregelen omzetverlies lijden met een tegemoetkoming in de vaste lasten. Maar die regeling loopt volgens veel ondernemers te langzaam om ze te kunnen redden van een faillissement.

De 1,5 miljoen eenmanszaken in Nederland draaien zelf op voor de kosten bij een faillissement. Wij spreken ondernemers die noodgedwongen hun huis moeten verkopen om de eindjes aan elkaar te knopen. Te gast is Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland.

Je huis verkopen om te overleven

Onderzoek naar doden door 'stuwmeer' aan operaties

Vorig jaar zijn 100.000 operaties uitgesteld. Ook dit jaar moeten veel patiënten langer wachten op een ingreep, want de druk op de ziekenhuizen blijft door de coronapandemie onverminderd hoog.

Het RIVM gaat in kaart brengen tot hoeveel sterfte en ernstige complicaties deze uitstel leidt. Dit is niet eerder op landelijke schaal onderzocht. Wij spreken medewerkers van het Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen, waar ze vrezen dat het nog jaren duurt voordat de achterstand is weggewerkt.

Onderzoek naar doden door 'stuwmeer' aan operaties

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl