ChristenUnie-leider Segers (links) met op de achtergrond VVD-voorman Rutteq

De uitzending van 3 april: Segers wil niet met Rutte / Wat vinden VVD'ers van de ontwikkelingen? / 'Paspoortprofessor' weg bij Groningse universiteit

Segers wil niet met Rutte in nieuw kabinet

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil in een nieuw kabinet niet meer samenwerken met VVD-leider Mark Rutte. "Er wordt op een manier met de waarheid omgegaan, die voor ons heel problematisch is. Het was de druppel die de emmer deed overlopen", zei hij vanmorgen. In een volgend kabinet is een samenwerking met de VVD wat Segers betreft nog wel mogelijk, maar alleen met een andere premier. We bespreken de ontwikkelingen met Petra de Koning, politiek verslaggever bij NRC en auteur van het boek 'Mark Rutte'. En we vragen VVD'ers Uri Rosenthal, Gert-Jan Oplaat en Melanie Schultz van Haegen hoe zij tegen de situatie aankijken.

'Een scenario waarin Edith Schippers hem vervangt is niet ondenkbaar'

'Paspoortprofessor' weg bij Groningse universiteit

Hoogleraar Dimitry Kochenov werkt niet langer bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Kochenov raakte eerder in opspraak vanwege zijn betrokkenheid bij de handel in paspoorten. Ook nu zijn er vraagtekens bij een onderzoeksproject van de professor. Het vertrek van Kochenov komt na vragen van Nieuwsuur over belangenverstrengeling van de RUG met een omstreden bedrijf dat actief is in de paspoorthandel. Onderzoeksjournalist Siebe Sietsma volgt de schimmige wereld van de paspoorthandel al jaren en vertelt vanavond hoe hij na maandenlang onderzoek uitkwam bij de Rijksuniversiteit Groningen.

'Rijksuniversiteit Groningen werkt mee aan het bevorderen van paspoorthandel'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl