De uitzending van 30 maart: We prikken nog steeds weinig / Hoe effectief is een kleine fractie? / De invloed van China, deel 3

Wat gaat er mis met de vaccins?

Er wordt nog steeds veel minder geprikt dan gepland. Daar komt bij dat Nederland veel meer vaccins had kunnen hebben. Het kabinet kreeg al in een vroeg stadium van de pandemie de gelegenheid om te investeren in grootschalige productie van het vaccin in de Halix-fabriek in Leiden. Maar tot een deal kwam het nooit. Waarom niet? En waarom lopen we achter op schema? Te gast zijn hoogleraar logistiek Jan Fransoo en columnist en wetenschapper Rosanne Hertzberger.

'Het afsprakensysteem is nu het grootste probleem'

Hoe effectief is een kleine fractie?

Een recordaantal politieke partijen deed dit jaar mee aan de verkiezingen. Nederland had al veel partijen, sinds de verkiezingen zijn er nog meer bijgekomen. Hoe effectief zijn deze kleine fracties in de Tweede Kamer? Nieuwsuur hield een enquête onder Kamerleden.

'Tweede Kamerfracties zijn te klein om werk goed te kunnen doen'

Deel 3: De invloed van China

Inlichtingendiensten waarschuwen in toenemende mate voor Chinese spionage, desinformatie en politieke beïnvloeding door China in westerse landen. In een driedelige serie onderzoekt Nieuwsuur die beïnvloeding: hoe (on)zichtbaar gaat Peking te werk en wat zijn de risico's? Vandaag bekijken we de Chinese invloed in Nederland.

'Er moet een waarschuwingssysteem om Chinese beïnvloeding in de kiem te smoren'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl