ANP

De uitzending van 25 maart

Verkenners stoppen en wat speelt er bij het CDA?

Verkenner Kajsa Ollongren (D66) heeft vanmorgen toen ze het Binnenhof verliet per ongeluk interne notities uit de kabinetsformatie aan de camera's getoond. Ze had de stukken onder haar arm toen ze vertrok, omdat ze positief was getest op corona. Op de uitvergrote foto is onder het kopje "positie Omtzigt" te lezen: "functie elders".

De verkenners Ollongren en Annemarie Jorritsma (VVD) stoppen per direct met hun werkzaamheden in de kabinetsformatie. Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) zijn de nieuwe verkenners.

We bespreken de politieke ontwikkelingen met politiek verslaggever Arjan Noorlander. Dan is er nog de vraag: had Ollongren niet beter thuis kunnen blijven nadat Mona Keijzer, haar collega in het kabinet dat steeds hamert op ons coronagedrag, positief was getest? Daarover spreken we met Moniek Buijzen, hoogleraar communicatie en gedragsverandering.

Hoe kunnen de problemen bij Autoriteit Persoonsgegevens worden aangepakt?

De Autoriteit Persoonsgegevens schiet zwaar tekort. Dat vinden burgers met klachten, privacy- en consumentenorganisaties maar ook de privacywaakhond zelf. De AP kampt met enorme achterstanden: er liggen bijna 10.000 klachten te wachten op behandeling, zo blijkt uit recente cijfers. De toezichthouder smeekt om meer mankracht en budget. Maar is dat wel de oplossing?

Is extra geld en mankracht de oplossing voor tekortschietend privacytoezicht?

Transitievergoeding obstakel voor noodlijdende ondernemers

Veel bedrijven zeggen dat ze eigenlijk personeel moeten ontslaan om overeind te blijven. Maar dan hebben ze geld nodig voor de transitievergoeding die werknemers bij ontslag krijgen. Geld dat ondernemers door de coronacrisis vaak niet hebben. We spreken met ondernemers en met kantonrechter Ellen de Groot, die de wet die de transitievergoeding regelt, veel te star vindt.

'Mkb'ers die al hun geld aan ontslagvergoeding kwijtraken, dat voelt niet goed'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl