Amsterdam beperkt de toegang tot het Vondelpark, nadat het gisteren overvol was en de coronamaatregelen niet werden nageleefd

De uitzending van 26 februari: Hoe gaan gemeenten handhaven? / Gesprek met Den Haan (50Plus)

Hoe gaan gemeenten optreden tegen drukte?

De dinsdag aangekondigde versoepelingen zijn nog niet eens ingegaan, of de roep om nog meer verruiming zwelt al aan. Bijvoorbeeld om de terrassen te openen.

Ondertussen ontruimden gemeenten deze week meerdere keren parken vanwege de drukte, meestal veroorzaakt door jongeren die zich er verzamelden. Vanmiddag sloot Amsterdam nog het Vondelpark.

Hoe gaan burgemeesters dit weekend optreden als het misschien nog veel drukker wordt, ook op andere locaties? We spreken burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad.

'Niet alles is met handhaven op te lossen'

In gesprek met Liane den Haan

In aanloop naar de verkiezingen voeren we in Nieuwsuur elke dag gesprekken met lijsttrekkers van de grootste partijen. Wat waren de ambities vier jaar geleden? Wat hebben ze bereikt? En wat zijn ze van plan?

Vandaag is Liane den Haan van 50Plus te gast. Een partij met een steeds grotere potentiële achterban. Een achterban die bovendien hard getroffen is door de coronacrisis. Maar ook een partij die moeite heeft om de beloftes waar te maken door intern geruzie, afsplitsingen en massaal weggelopen leden. Brengt Liane den Haan de rust terug bij 50Plus?

In gesprek met Liane den Haan (50Plus)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl