Nieuwsuur
Nieuwsuur

In gesprek met Kees van der Staaij

Er is niet één partij zo stabiel als de SGP. Al sinds de oorlog haalde de partij soms twee, meestal drie zetels, maar ook nooit meer. Er is wel een belangrijk verschil: door de versnippering van het politieke landschap wegen die zetels de laatste jaren veel zwaarder dan vroeger.

In onze reeks verdiepende gesprekken met lijsttrekkers van de dertien grootste partijen, vanavond SGP-leider Kees van der Staaij. We ontleden het verkiezingsprogramma, kijken wat de partij wil en hoe er in het verleden is gestemd. En verder: de verwachtingen, ambities en kritiek van de achterban.

In gesprek met SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij

Europese leiders praten over vaccinpaspoort

De leiders van de Europese lidstaten, waaronder demissionair premier Mark Rutte, praten online over de mogelijkheid van een vaccinpaspoort. Met dat soort paspoorten zou reizen makkelijker worden als je gevaccineerd bent. Oostenrijk is bijvoorbeeld voor zo'n paspoort, maar niet alle landen zijn even enthousiast. Rutte vindt het nog te vroeg om met zijn Europese collega's een besluit te nemen over een Europees coronapaspoort.

Wel of geen coronapaspoort?

STER reclame