Nieuwsuur
ANP

Versoepelingen zijn niet zonder risico

"We gaan iets heel spannends doen, en zo voel ik dat ook zelf. De verruimingen zijn niet zonder risico", zei demissionair premier Mark Rutte vanavond in de persconferentie. De avondklok blijft, maar er komen vier versoepelingen. De meeste contactberoepen worden weer mogelijk, de middelbare scholen en een deel van het mbo gaan open, winkelen mag op afspraak en mensen onder de 27 mogen weer teamsporten.

We bespreken de persconferentie na met politiek duider Arjan Noorlander. We praten met arts-epidemioloog Frits Rosendaal over hoe we de laatste besmettingscijfers moeten interpreteren. En te gast is VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen, die betrokken is bij de ontwikkeling van de nieuwe coronacheck-app.

'De beeldvorming is veranderd, Nederland is het zat'

Meer kinderen met zeldzame ontstekingsziekte

Tussen de tachtig en honderd kinderen zijn tijdens de coronacrisis in een ziekenhuis opgenomen vanwege MIS-C, een zeer zeldzame ontstekingsziekte die kan ontstaan na een coronavirusinfectie. Tijdens de tweede golf moesten ziekenhuizen vaker een kind met dit ziektebeeld opnemen. Meer dan de helft van hen kwamen terecht op de kinder Intensive Care.

Corona zonder klachten, maar later toch op de IC

Nationaal Ballet danst via livestreams

Het Nationaal ballet geeft dit weekend via een livestream twee voorstellingen. Choreograaf Hans van Manen zet deze week de laatste puntjes op de i. We volgen twee solisten die nu op het hoogtepunt van carrière hadden moeten zitten. Maar door corona en het ontbreken van voorstellingen staat hun ontwikkeling bijna stil. Het is een uitdaging om fit te blijven.

'Een danscarrière is zo kort, ze moeten nú pieken'

STER reclame