Nieuwsuur
ANP

Onbegrip bij winkelbranche over uitgelekte maatregelen

De avondklok wordt voor 3 weken verlengd en daardoor is het mogelijk om op andere gebieden versoepelingen toe te staan. Dat is volgens ingewijden de uitkomst van het Catshuisberaad gisteren. Volgens Haagse bronnen mogen middelbare scholen en mbo's volgende week weer gedeeltelijk open en ook kappers mogen weer aan de slag.

Winkels zouden wellicht op afspraak open mogen. Daar is de winkelbrancheorganisatie INretail niet over te spreken. Volgens de directeur kunnen de winkels prima open op 3 maart. We spreken vanavond met ondernemers in de binnenstad van Zwolle over de aangekondigde versoepelingen.

Deze Zwolse ondernemers snakken er naar om open te gaan

Uitspraak tegen 'folteraar van Assad'

De bloedige oorlog in Syrië duurt inmiddels al tien jaar. Nog altijd zit president Bashar al-Assad stevig in het zadel en hebben de Verenigde Naties gefaald om ook maar één iemand van zijn regime voor een internationaal tribunaal te krijgen. Toch zal komende woensdag voor het eerst een medewerker van Assads veiligheidsdienst waarschijnlijk schuldig worden bevonden voor misdaden tegen de menselijkheid. En wel door een rechtbank in Duitsland.

We blikken vanavond vooruit op de uitspraak.

Duitse rechtbank oordeelt over Assads martelgevangenissen: 'Het was de hel'

Techondernemers over het Nederlandse innovatieklimaat

Jonge innovatieve bedrijven zijn belangrijk voor de kenniseconomie die Nederland wil zijn. Daar zijn alle politieke partijen het wel over eens. Maar hoe goed is het innovatieklimaat van Nederland eigenlijk? En wat kan er beter? In de laatste aflevering van de verkiezingsserie Buiten het Binnenhof vraagt verslaggever Jan Eikelboom het aan jonge ondernemers in de tech-industrie.

'In Amerika is het veel makkelijker om met een vet idee geld te verdienen'

STER reclame