Nieuwsuur
Nieuwsuur

'Avondklok verlengd én versoepelingen'

De avondklok wordt na 2 maart voor drie weken verlengd. Dat is volgens ingewijden de uitkomst van het Catshuisberaad van vandaag. Door de avondklok te verlengen is het mogelijk om op andere gebieden versoepelingen toe te staan, zo is de redenering van het kabinet. We schakelen met politiek duider Arjan Noorlander.

'Avondklok verlengd én versoepelingen'

Gevaccineerde Israëliërs krijgen vrijheden terug

Vanaf vandaag is er meer mogelijk voor Israëliërs die volledig gevaccineerd zijn. Zij kunnen op vertoon van hun zogenoemde groene pas, onder meer naar culturele voorstellingen, sportwedstrijden, zwembaden, gebedshuizen, sportscholen en hotels. Volgens de minister van Volksgezondheid gaat het in totaal om 3,2 miljoen Israëliërs.

Is er weerstand tegen het vaccinatiebewijs? En kunnen we iets leren van Israël? Correspondent Ties Brock praat ons bij.

Gevaccineerde Israëliërs krijgen vrijheden terug

Hoe optimistisch is Mojo?

Pinkpop, North Sea Jazz en Lowlands: het zijn slechts drie van de vele evenementen die festivalorganisator Mojo vorig jaar moest afblazen. En ook dit jaar is het nog zeer onzeker of ze wél door kunnen gaan. Ondertussen vinden er wel experimenten plaats om evenementen veilig door te laten gaan.

Ruben Brouwer, CEO van Mojo, is te gast. Hoe optimistisch is hij over de toekomst?

Hoe optimistisch is Mojo?

Nieuwkomers in de Kamer?

Een recordaantal van 37 partijen doet in maart mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. En sommigen staan volgens peilingen op het randje van de kiesdrempel, zoals Code Oranje, VOLT en BIJ1. Partijen die voor het eerst meedoen aan de nationale verkiezingen en uitzicht hebben op één of twee zetels. Maar voegen ze ook iets nieuws toe?

Nieuwkomers in de Kamer?

STER reclame