Nieuwsuur

Is toegangstesten de uitkomst?

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge presenteerde vrijdag zijn nieuwe teststrategie in de ministerraad. Met een negatieve testuitslag zouden mensen naar evenementen of sportwedstrijden kunnen. Hij denkt dat het vanaf april mogelijk is om toegangstesten in te voeren voor evenementen. Is dat reëel of kan er meer?

We zijn in het Beatrixtheater in Utrecht, waar een 'proefvoorstelling' van Guido Weijers plaatsvindt. In de studio praten we met gezondheidseconoom Jochen Mierau over de nieuwe teststrategie: wanneer gaat testen écht leiden tot meer vrijheid?

Is toegangstesten de uitkomst?

Navalny definitief naar strafkamp: wat doet de EU?

Een rechtbank in Moskou heeft het hoger beroep van oppositieleider Aleksej Navalny afgewezen. Dat betekent dat Navalny ruim 2,5 jaar krijgt en naar een strafkolonie wordt overgebracht.

Welke sancties kunnen we vanuit de EU verwachten? We bespreken het met EU-correspondent Thomas Spekschoor en de Russische politicoloog Anton Orlov. Laatstgenoemde voorspelt dat de gevolgen van eventuele sancties 'minimaal' zullen zijn.

Navalny definitief naar strafkamp: wat doet de EU?

Black Lives Matter: een keerpunt of een hype?

Tijdens de Black Lives Matter-protesten werd vorig jaar massaal gedemonstreerd tegen racisme. Premier Mark Rutte sprak zich voor het eerst tegen 'systemisch racisme' uit. Maar wat betekenen deze woorden in de praktijk? In de verkiezingsserie Buiten het Binnenhof spreekt verslaggever Jan Eikelboom vandaag met zwarte jongeren, die hopen dat er nu écht wat verandert.

Black Lives Matter: een keerpunt of een hype?

STER reclame