Het Binnenhof tijdens de avondklok

De uitzending van 18 februari: Kamer steunt avondklok / Scholen willen open / 'Leg zonnepanelen op dak' / NASA landt op Mars

Kamer steunt spoedwet avondklok

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het kabinet bij het invoeren van een spoedwet voor de avondklok. De Tweede Kamer debatteerde vandaag over de recente rechterlijke uitspraak over de avondklok en over die spoedwet, waarmee het kabinet de juridische basis onder de avondklok wil verstevigen. Arjan Noorlander praat ons vanavond bij.

De Kamer steunt de avondklok, ondanks frustraties over het kabinet

Middelbare scholen bereiden zich voor

Aan de vooravond van het OMT-advies over het voortgezet onderwijs kijken we hoe middelbare scholen zich voorbereiden op het moment dat ze weer open mogen. Bijvoorbeeld door lessen te verplaatsen naar grote locaties of door de klas te splitsen, zodat elke groep om de dag les krijgt.

'We willen geen toetsfabriek zijn, maar een sociale ontmoetingsplek'

NASA in spanning voor landing op Mars

In het Californische Pasadena, de thuisbasis van NASA's Jet Propulsion Laboratory, tellen ze de uren en minuten af. Vanavond om 21.55 uur Nederlandse tijd moet de nieuwe Amerikaanse Marsrover Perseverance afdalen in de krater Jezero op Mars. De robotwagen is volgestopt met tal van meetinstrumenten en beschikt over een boor waarmee het bodemmonsters kan nemen, om ze in buisjes klaar te leggen voor transport naar de aarde. We volgen de landing met astrobiologe en Marsonderzoeker Inge Loes ten Kate.

Waarom deze Marslanding niet zomaar een Marslanding is

'Plaats zonnepanelen op de daken, niet in het weiland'

Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, houdt een warm pleidooi om zonnepanelen niet in het weiland, maar op beschikbare daken te plaatsen. Er is nog 2,5 miljard vierkante meter dak onbenut. "Miljarden euro's subsidie gaan naar de zonneparken. Dat moet zo snel mogelijk naar de daken."

'Stop met zonneparken en leg zonnepanelen op daken'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl