Blokker

De uitzending van 15 februari: Grote retailers niet geholpen met staatssteun / Nieuw leven voor sociale werkplaats / Waar is het blauw op straat?

Grote retailers niet geholpen met staatssteun

Met Blokker ging het het afgelopen jaar heel goed. Maar nu heeft de winkelketen het, zoals de meeste grote retailers zwaar, omdat alle winkels sinds half december dicht zijn. Eigenaar Michiel Witteveen noemt de steun van de overheid een druppel op de gloeiende plaat. Hij wil dat de winkels snel weer opengaan. Michiel Witteveen is vanavond te gast. En we praten met correspondenten Wouter Zwart en Rolien Creton over hoe de steunpakketten in Duitsland en Denemarken geregeld zijn.

'Het liefst willen we open en helemaal geen subsidie'

Nieuw leven in de sociale werkplaats

Mensen met een arbeidsbeperking moeten aan de slag kunnen in een beschermde werkomgeving. Een ruime meerderheid van de Kamer wil dat in heel Nederland een netwerk komt van sociale ontwikkelingsbedrijven, een nieuwe vorm van wat ooit de sociale werkplaats was. Waarom werden de sociale werkplaatsen afgeschaft? En hoe is het mensen vergaan die in aanmerking kwamen voor de sociale werkplaats.

'Met handicap én hersens krijg je niet snel een baan'

Waar is het blauw op straat?

Meer blauw op straat. Politieke partijen beloven het bij iedere verkiezingen opnieuw. Maar in de praktijk komt er weinig van terecht. In de verkiezingsserie 'Buiten het Binnenhof' onderzoekt verslaggever Jan Eikelboom hoe het Haagse beleid uitpakt in de praktijk. Vandaag loopt hij mee met de wijkagenten in Capelle aan den IJssel.

'We moeten mensen teleurstellen, dat is lastig uitleggen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl