De uitzending van 14 februari: Massaal protest in Myanmar / Naar wie gaat de boerenstem? / Huisjes voor mensen die niemand als buren wil

Massaal protest in Myanmar

Opnieuw zijn er grootschalige demonstraties in Myanmar. Honderdduizenden Birmezen gaan de straat op om te protesteren tegen de militaire coup. Groepen ambtenaren leggen hun werk neer waardoor bijvoorbeeld treinen tot stilstand zijn gekomen.

Houdt het leger grip op de situatie? We spreken Minka Nijhuis, die als journalist Myanmar regelmatig bezoekt en drie boeken over het land schreef.

'Voor een heel volk is het nu of nooit'

Naar wie gaat de boerenstem?

Dat de boeren boos zijn op de politiek maakten ze aan iedereen duidelijk toen ze met hun tractoren ten strijde trokken tegen het stikstofbeleid. Maar de frustratie zit dieper. Lage prijzen, regelgeving en het het natuurbeleid zitten veel boeren dwars.

In onze verkiezingsserie Buiten het Binnenhof peilen we vandaag de stemming onder een groep boerinnen. Naar wie gaat hun stem nu ze het vertrouwen in de politiek grotendeels hebben verloren?

In welke partij hebben boeren nog wél vertrouwen?

Als je nergens welkom bent

Er zijn zo'n 40.000 daklozen in Nederland. Een klein deel, veelal alcoholisten of drugsverslaafden, geeft overlast en vormt een hoofdpijndossier voor de overheid. Daarom zetten twintig gemeenten sinds 2005 minihuisjes neer buiten de stad, waar ze wonen zonder anderen tot last te zijn. Hoe gaat het eraan toe op zo'n plek? Levert het meer op dan 'opgeruimd staat netjes'? We volgden de afgelopen maanden de bewoners van Keerpunt-Zuid in Hilversum.

Wat als je in geen woonwijk welkom bent?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl