Nieuwsuur
ANP

Discussie over examens

Het centraal examen gaat dit jaar door. Vanwege corona ligt er een aantal maatregelen klaar om het makkelijker te maken voor kandidaten, maar die staan nog niet helemaal vast. Binnen het onderwijs is verdeeldheid over de vraag of het doorgaan wel zo'n slim idee is. Hebben leerlingen door het onderwijs op afstand wel een eerlijke kans op slagen? In de uitzending een debat tussen een onderwijzer en een schooldirecteur.

'Zonder een eindexamen, krijg je een corona-diploma wat niet zoveel waard is.'

Te veel ijspret?

Nog twee dagen, is de verwachting, zucht Nederland onder de strenge vorst. En geniet ervan. Op sloten en plassen in het hele land zijn schaatsers in de weer. Burgemeesters maken zich grote zorgen over de drukte, maar kunnen het ook niet laten om zelf de ijzers onder te binden, ziet onze verslaggever in Nieuwkoop.

'Afstand houden, maar ook keihard genieten."

Niet heel ziek, toch langdurig klachten

Een coronabesmetting kan ook voor patiënten die niet op de IC belanden heel ingrijpend zijn. En mensen met milde symptomen die er aanvankelijk goed vanaf lijken te komen, houden soms toch langdurig last. We spreken drie jongeren die al lange tijd kampen met klachten.

'Alles ruikt naar ui en zweet'

Bavaria houdt het hoofd boven water

Kroegen en cafés zitten dicht, maar bierbrouwer Bavaria doorstaat de coronacrisis vooralsnog goed. In Nederland daalde de omzet afgelopen jaar, maar in andere landen weet het familiebedrijf de verliezen te compenseren. Hoe doet de onderneming dat? En hoe gaat Bavaria om met panden die het verhuurt aan horeca-ondernemers die de huur nu niet of lastig kunnen betalen? Bestuursvoorzitter Peer Swinkels is vanavond te gast.

'We zijn thuis niet meer gaan drinken'

STER reclame