1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP

De uitzending van 10 februari: Van der Leyen erkent fouten / Ruimte op rechts? / Protesten in Myanmar / Hoe zorgen we voor genoeg huizen?

Van der Leyen erkent vaccinfouten in Europees Parlement

Na verwijten richting richting de Europese Commissie over de achterblijvende levering van vaccins door AstraZeneca, debatteerde het Europees Parlement vandaag over het Europese vaccinbeleid. Vanochtend erkende commissievoorzitter Ursula von der Leyen al dat er fouten zijn gemaakt. "We hebben onderschat wat er allemaal komt kijken bij de massale productie van vaccins."

In de uitzending blikken we met Sander van Hoorn terug op het debat en kijken we naar Hongarije, dat zich niets aantrekt van de Europese koers en op eigen houtje is begonnen met het toedienen van het Russische Spoetnik-vaccin.

  • 'Von der Leyen moest diep door het stof'
  • Hongaren zitten niet te wachten op Russisch vaccin

De ruimte op rechts

De definitieve kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen is lang. Vooral de strijd op rechts belooft hevig te worden. De PVV en Forum voor Democratie proberen de hegemonie van de VVD te bedreigen, maar worden op hun beurt uitgedaagd door partijen geleid door ex-PVV'ers en ex-FvD'ers.

We onderzoeken de ruimte op rechts en kijken mee bij JA21 van oud-FvD'ers Joost Eerdmans en Annabel Nanninga.

'Er is ruimte op rechts, en dat komt vooral door het gerommel bij Forum'

Masssale protesten in Myanmar

Sinds de coup vorige week in Myanmar, probeert het leger de controle weer terug te krijgen in het land. Maar vooral twintigers gaan de afgelopen dagen in grote getalen de straat op om te protesteren. Zij hebben de afgelopen jaren aan meer vrijheid geproefd en vechten om het in stand te houden.

Jongeren protesteren in Myanmar

Hoe zorgen we voor genoeg huizen in 2050?

Hoe ziet Nederland eruit in 2050? Politieke partijen lieten onderzoeken hoe de samenstelling van de bevolking de komende decennia verandert. In een serie bekijkt Nieuwsuur de opvallendste ontwikkelingen. Vanavond: het aantal alleenwonende ouderen zal de komende decennia enorm stijgen. Hoe zorgen we voor genoeg huizen voor hen en voor de rest van de groeiende bevolking?

Hoe zorgen we voor genoeg huizen voor de groeiende bevolking?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl