Nieuwsuur
ANP

Vaccins in Nederland amateuristisch vervoerd

De coronavaccins zijn in Nederland niet altijd even professioneel vervoerd, blijkt uit onderzoek van het AD. Onder meer door een plaatselijke cateraar. Sommige vaccins zijn zo amateuristisch vervoerd dat ze moesten worden vernietigd. Bij het vervoer van het Pfizer/BioNTech-vaccin is het heel belangrijk is dat het goed gekoeld blijft. De inspectie wil strengere transporteisen.

'Alleen gespecialiseerde bedrijven mogen vaccin nog vervoeren'

'Baudet verstuurde zelf ook racistische appjes'

Thierry Baudet en een aantal kandidaat-Kamerleden van Forum voor Democratie hebben vorig jaar in WhatsApp-groepen racistische en homofobe opvattingen verspreid, schrijft Elsevier Weekblad. Het tijdschrift citeert uitvoerig uit chats uit twee appgroepen van FvD.

Blijkens die citaten appte Baudet in juli vorig jaar aan partijvrienden dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor latino's 90 is en voor Afro-Amerikanen 75. Ook andere kandidaten van de kieslijst hebben appjes verstuurd waaruit "kwalijke dampen opstijgen", schrijft het weekblad. We spreken erover met Arjan Noorlander.

'Baudet verstuurde zelf racistische appjes'

Oekraïne verliezer in de vaccincompetitie

De covid-afdelingen liggen er vol en het gezondheidssysteem in Oekraïne staat op omvallen. De race om de vaccins gaat aan het land voorbij. Slechts honderdduizend vaccins voor de meer dan veertig miljoen inwoners. Het VN-programma dat de vaccins eerlijk moet verdelen, komt maar moeizaam van de grond. We zijn in Oekraïne en spreken met professor Steven Hoffman, over hoe vaccinatie-nationalisme de herverdeling van vaccins over de wereld belemmert. Daar zijn vooral arme landen de dupe van.

Oekraïne is een van de verliezers in de race om de vaccins

Bitcoin breekt records

De prijs van de bitcoin zit enorm in de lift, nadat Tesla de crypto-munt grootschalig inkocht. Het bedrijf denkt dat we binnenkort in bitcoins voor auto's gaan betalen. Zullen andere bedrijven het voorbeeld van Tesla volgen? Wat is de toekomst van de digitale munt? We bespreken het met econoom Mathijs Bouman.

Bitcoin breekt opnieuw records

Nederland in 2050

Deze week besteden we aandacht aan het Nederland van 2050. Alle politieke partijen vroegen (eind 2018) om een grootscheeps onderzoek hoe de bevolkingssamenstelling eruitziet over dertig jaar. Hoe houden we voldoende arbeidskrachten in een land dat te maken heeft met vergrijzing? Vanavond: de typische Nederlandse deeltijdcultuur, vooral onder vrouwen. Willen we het deeltijdwerken opgeven?

Wat als parttimers meer gaan werken?

STER reclame