ANP

De uitzending van 8 februari: Avondklok verlengd / Hoe gaat het stemmen eruit zien? / IJspret ook coronapret? / Hoe ziet Nederland er in 2050 uit?

Avondklok verlengd tot en met 2 maart

Nog zeker drie weken mag niemand na 21.00 uur de straat op zonder goede reden, zo heeft het demissionaire kabinet besloten. Ingewijden bevestigen een bericht van De Telegraaf met die strekking. De maatregel loopt daarmee gelijk aan de rest van de beperkingen in de huidige lockdown, zoals de sluiting van de horeca en niet-essentiële winkels.

Het demissionaire kabinet zal de verlenging van de avondklok aan het eind van de middag bekendmaken, na een overleg van de meest betrokken ministers. Dan zal er ook iets gezegd worden over de toenemende wens om schaatswedstrijden op natuurijs te houden. Politieke verslaggever Nynke de Zoeten bespreekt de laatste ontwikkelingen.

Avondklok verlengd tot en met 2 maart

Hoe gaat het stemmen eruit zien?

Op een kluitje in de rij voor het stemlokaal, dat zit er dit jaar niet in. De Tweede Kamerverkiezingen zullen er door corona heel anders uit gaan zien. Zo kunnen we op 3 dagen naar de stembus, en wie boven de 70 is, mag per brief stemmen. En er zullen meer dingen anders zijn. Wat voor effect heeft de pandemie op de opkomst en daarmee op de uitslag?

Verkiezingen in coronatijd?

Is ijspret ook coronapret?

De sneeuwballen vliegen sinds zondag om je oren en de schaatsliefhebbers slijpen hun schaatsen. Maar tegelijkertijd is er nog altijd een harde lockdown. Wat zijn de risico's van sporten in de buitenlucht? We spreken Andreas Voss, hoogleraar infectiepreventie, en Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad.

Is ijspret ook coronapret?

Hoe ziet Nederland eruit in 2050?

De komende 30 jaar gaat Nederland flink veranderen. Er is een enorme vergrijzing op komst, naar verwachting hebben we veel arbeidsmigranten nodig en ontstaan er steeds grotere problemen op de woningmarkt. Vandaag trappen we de serie Nederland in 2050 af:

Nederland in 2050

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl