Nieuwsuur
ANP

Coronadebat in Kamer

De Tweede Kamer debatteert over de aanpak van de coronacrisis. Belangrijk onderwerp zal wederom de vaccinatiestrategie zijn. Het tempo ligt volgens veel partijen in de Kamer te laag. Maar ook de avondklok en het onderwijs komen weer ter sprake. We evalueren vanavond het debat met politiek duider Arjan Noorlander. Te gast is Bart-Jan Kullberg, voorzitter van de Gezondheidsraad.

Nieuwe vaccinatiestrategie?

Segregatie binnen het voortgezet onderwijs

Door vmbo, havo en vwo-scholieren niet in hetzelfde gebouw les te geven, komen ze vooral kinderen tegen van een vergelijkbare achtergrond. En dat kan leiden tot een grote afstand tussen verschillende groepen in de samenleving. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Scholen en gemeenten zouden daarom de verschillende niveaus in één gebouw moeten zetten. Vooral in grotere steden zijn de onderwijsniveaus vaak gescheiden, schrijven de onderzoekers. We bespreken de adviezen met SCP-directeur, Kim Putters.

Te grote afstand door gescheiden scholen?

Bidens plannen voor het Midden-Oosten

Amper twee weken is hij president, Joe Biden. En na alle opwinding, dag na dag, in en om Washington, lijkt het er ineens rustig. Na vier jaar lang het America first-beleid van president Donald Trump, heeft Biden andere plannen. Ook voor het Midden-Oosten. Wat kunnen we verwachten? We spreken met de Nederlands-Libanese journalist Kim Ghattas over Bidens buitenlandbeleid.

Heeft Biden een plan voor het Midden-Oosten?

STER reclame