De uitzending van 20 januari: Joe Biden nieuwe president / Minder bezoek, later mogelijk avondklok

Strengere maatregelen, waarschijnlijk avondklok

Het kabinet is van plan om een avondklok in te voeren. Daar moet nog wel over gedebatteerd worden door de Tweede Kamer. Als die instemt met het plan, gaat de avondklok - die moet gelden van 20.30 uur tot 04.30 uur - over een paar dagen in.

Het aantal mensen dat thuis ontvangen mag worden wordt omlaag gebracht van twee naar één. Vanmiddag is er naar verwachting een extra persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Politiek duider Arjan Noorlander praat ons bij over de laatste stand van zaken. Gezondheidseconoom Jochen Mierau is te gast in de studio.

Komt er genoeg steun voor de avondklok?

Inauguratie Joe Biden als president

Vandaag wordt Joe Biden geïnaugureerd als president van de Verenigde Staten. Daarmee komt de termijn van president Donald Trump tot een einde.

In Washington houdt men de adem in. Door de coronapandemie is er al amper publiek welkom bij de plechtigheden, maar na de bestorming van het Capitool twee weken geleden is er ook angst voor ongeregeldheden. Meer dan 20.000 militairen moeten de rust bewaren in een volledig afgesloten stad.

We spreken er vanavond over met Amerikanist Koen Petersen en correspondent Lucas Waagmeester. Verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal is voor Nieuwsuur in de VS.

Joe Biden beëdigd als 46e president van de VS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl