Nieuwsuur
ANP

Komt er een avondklok?

Het demissionair kabinet is bijeen voor Catshuisoverleg. Er liggen in ieder geval drie onderwerpen op tafel. Het openen van basisscholen en de kinderopvang. Gisteren adviseerde het OMT al dat die langer dicht moeten blijven. Daarnaast ligt er een nieuw steunpakket voor ondernemers op tafel en buigt het kabinet zich over de avondklok. Die zou betekenen dat mensen van 20.00 tot 04.00 uur niet op straat mogen komen. Te gast is Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort.

Komt de avondklok er?

VS zetten zich schrap voor gewapende mars

Met nog drie dagen te gaan tot de inauguratie van Joe Biden is Washington D.C. in een vesting veranderd. Er heerst een grimmige sfeer in de stad. Op bijna elke hoek van de straat staan agenten en militairen. Het gebied rond het Witte Huis, het Capitool en de National Mall is afgesloten met hoge hekken, prikkeldraad en gepantserde voertuigen. Trump-fans hebben gewapende protestmarsen aangekondigd in de hoofdsteden van alle vijftig staten.

Dreiging van gewapende protestmarsen in de VS?

Zware tijden voor de NS

Voor de pandemie namen elke dag 1,3 miljoen mensen de trein. Nu is het stil in de treinen. De NS staat voor een toekomst vol onzekerheden. Door de dramatische afname van het aantal treinreizigers moeten de spoorwegen flink reorganiseren. Wat betekenen al die veranderingen voor de werkvloer? Te gast is de nieuwe president-directeur van de NS, Marjan Rintel.

'De impact van de coronacrisis op de NS is enorm'

STER reclame