Nieuwsuur
ANP

Lockdown verlengd

De strenge coronamaatregelen worden met drie weken verlengd. Volgens Haagse bronnen is dat de uitkomst van het Catshuisoverleg tussen het kabinet en hun vaste adviseurs.

De besmettingscijfers zijn nog steeds hoog en verschillende experts pleitten daarom al voor verlenging of zelfs aanscherping van de maatregelen. Dinsdag is er weer een persconferentie. Waarschijnlijk worden dan geen versoepelingen aangekondigd van de regels, maar ook geen verzwaringen. We bespreken het nieuws met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Geen versoepeling, maar een verlenging van de lockdown

Van der Valk vreest omvallen hotels

Een langere lockdown zou nog meer onzekerheid betekenen voor ondernemers. Freek van der Valk, directeur van het Van der Valk-hotel in Ridderkerk en woordvoerder namens de hotelfamilie, vreest dat ondernemingen gaan omvallen als er niet meer overheidssteun komt voor noodlijdende hotels. Van der Valk is te gast en gaat uitgebreid in gesprek over zijn bedrijf en het hotelwezen in coronatijd.

'Ik wil niet bedelen, maar er gaan hotels omvallen'

De Capitoolbestorming van dichtbij

De bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw in Washington D.C. was een ongekende en zeker voor mensen ter plekke beklemmende gebeurtenis. Drie Amerikaanse journalisten die erbij waren doen bij ons hun verhaal.

'Ze hebben een heilige plek geschonden'

STER reclame